În cadrul ultimei ședinte a Consiliului Județean, desfășurată în 29 august, la Mireșu Mare, aleșii județeni au votat pentru aprobarea participării Județului Maramureș la realizarea în comun cu Inspectoratul Școlar Județean a evenimentului ”Centenar Colegiul Național Gheorghe Șincai Baia Mare”, alocând suma de 100.000 de lei din fondul de rezervă. Totodată, a fost încheiat și un acord de cooperare între județul Maramureș prin Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar. 

Prin adresa transmisă instituției județene la începutul lunii iunie de către conducerea ISJ Maramureș, respectiv de către Leonard Mardar, directorul Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare, se specifică faptul că, în anul 2019 se împlinește un veac de la înființarea acestui colegiu etalon pentru întregul județ. Evenimentele propuse să se desfășoare în intervalul 14 – 19 octombrie 2019 cuprind, pe lângă festivitatea de deschidere, o serie de conferințe, concursuri de matematică, limba și literatura română, concursuri sportive, de informatică, de scurt metraj, de științe. Vor avea loc și expoziții de carte veche, de fotografie veche din istoria colegiului, de machete de fizică, lansări de reviste, broșuri, volume, realizarea monografiei liceului, sesiuni de comunicări științifice, simpozioane, ateliere de robotică, de produse ceramice, spectacole, workshop-uri și altele.

”Eu vreau să mulțumesc conducerii Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” pentru oportunitatea acordată Consiliului Județean Maramureș de a fi parteneri într-un astfel de proiect. Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” reprezintă unitatea de învățământ de elită a județului Maramureș și aniversarea a 100 de ani de existență reprezintă un eveniment important nu doar pentru municipiul Baia Mare ci pentru întreg județul Maramureș de aceea acordarea unei sume din bugetul județului Maramureș este un lucru important având în vedere complexitatea evenimentelor propuse de către conducerea unității de învățământ, manifestări legate de celebrarea acestei unități de elită a învățământului Maramureșean”, a declarat Gabriel Zetea, președinte Consiliul Județean Maramureș.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat de consilierii județeni prezenți la Mireșu Mare, suma prevăzută fiind de 100.000 de lei, bani care vor fi alocați din fondul de rezervă.

 

Articolul precedentAutoturism urmărit internaţional, identificat de poliţiştii maramureşeni
Articolul următorStimulente financiare pentru elevii care au finalizat examenele naționale din acest an cu media generală 10