Zeci de tineri, mulți dintre ei îmbrăcați în port populare  au participat sâmbătă, 23 martie a.c. la „Marşul pentru viaţă 2019”, aflat la a IV-a ediţe ce a avut loc în Baia Mare.

Punctul de pornire a fost „Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, locul în care se fac cele mai multe avorturi din judeţul Maramureș, iar punctul de sosire Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”, bdul Unirii nr. 17.

Tinerii însoțiți de preoți maramureșeni au străbătut străzile orașului având bannere pe care scria „Avortul … o inimă se oprește, o alta inimă se frange” .

La marş au participat toţi cei care susţin viaţa încă înainte de naştere, din prima clipă a existenţei ei, şi sunt total împotriva avorturilor, precum şi cei care susţin viaţa pe tot parcursul ei până la moartea firească, neasistată.

Organizatorii marşului au fost Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, prin sectoarele social-filantropic şi misionar, teologic-educaţional, Biroul pentru catehizarea tineretului, Protopopiatul Baia Mare şi Asociaţia „Maramureş pentru viaţă şi familie” împreună cu Asociaţia Tinerilor Creştin Ortodocşi de pe lângă Catedrala Episcopală Maramureşeană (ATOCEM), Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Protopopiatul Baia Mare (ATOPBM) şi Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi din România, Filiala Baia Mare (ASCORBM).

Articolul precedentZiua Porților Deschise la Teatrul Municipal Baia Mare
Articolul următorVictorie pentru handbalistele de la CS Minaur