Astăzi, la Ariniș s-a realizat o nouă inspecție la amplasamentul viitoarei substații de ambulanță care va funcționa în localitate. Autorităţile locale si judeţene împreună cu reprezentanţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş s-au deplasat la faţa locului.


Zona Codrului este cea mai prost acoperită din punct de vedere medical, care rămâne total descoperită după ce medicii de familie se întorc acasă, majoritatea fiind navetiști. Mă bucur grozav că se realizează această substație în Ariniș, deși mi-aș fi dorit să putem să o realizăm în Bicaz”, a arătat Dorin Mitre, primarul din Bicaz, care este și medic.
Bogdan Pop, primarul din Oarța de Jos a precizat, la rândul său, că în comuna pe care o conduce nu mai există nici un medic de familie, iar în prezent, până ajunge ambulanța din Baia Mare, bolnavii pierd timp prețios. Realizarea acestei substații în Ariniș ar veni în sprijinul a aproximativ 40.000 de localnici.
Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș, Ligia Micle susține că această substație este prima care se va înființa în ultimii cinci ani, la nivel național. Decizia de a se construi o substație de ambulanță la Ariniș a fost luată în urma discuțiilor care au avut loc în cadrul comisiei interministeriale compusă din reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Ministerului de Interne.
”Spre bucuria noastră, anul trecut, în luna decembrie, s-a aprobat substația de ambulanță de la Ariniș. La începutul anului 2018, în colaborare cu Prefectura Maramureș am făcut o solicitare scrisă atât la Ministerul Sănătății, cât și la Ministerul de Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență, solicitare care s-a aprobat doar la finalul anului 2018, în cadrul unei ședințe interministeriale. Alegerea locației s-a decis în urma analizei realizate de comisia interministerială, iar unul dintre principalele criterii a fost amplasarea geografică a Arinișului, care este în centrul zonei Codru. Un alt aspect de care s-a ținut cont a fost numărul de solicitări și timpii necesari pentru a ajunge ambulanța din Baia Mare în cele mai îndepărtate zone din Țara Codrului. În ceea ce privește personalul care va opera aici, va fi un echipaj nou, iar Ministerul Sănătății va trebui să deblocheze posturi pentru viitorii medici”, a conchis directorul SAJ Maramureș, Ligia Micle.
Primarul din Ariniș, Gheorghe Mureșan a precizat că locația viitoarei substații de Ambulanță se află la intrarea în localitate, iar clădirea a fost renovată în ultimele luni, cu fonduri de la bugetul local.
Până la o decizie finală urmează noi vizite în teren și alte investiții care trebuie realizate, însă primarii din zona Codru sunt optimiști și au promis să asigure întregul sprijin pentru ca această substație să fie funcțională în cel mai scurt timp.

Articolul precedentCampanie pentru oamenii fără adăpost
Articolul următorUrs masiv masiv surprins în Vişeu