Un urs masiv a fost surprins de camerele video, la o hrănitoare amplasată de specialiștii Romsilva într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Vișeu din cadrul Direcției Silvice Maramureș.


Potrivit informaţiilor postate de Romsilva pe pagina oficială de Facebook, specialiștii estimează că pe raza Ocolului Silvic Vișeu trăiesc 32 de urși.
În țara noastră există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, aceștia având habitatul în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.
Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.
Aceștia detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat.

Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului, spun cei de la Romsilva.
În cele peste 250 de fonduri cinegetice gestionate, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva are amplasate puncte de hrănire și sărării, asigurând anual faunei peste 2.600 de tone de porumb, 1.450 de tone de fân, peste 290 de tone de cereale, 270 de tone plante furajere, peste 190 de tone rădăcinoase și suculente, aproape 170 de tone de fructe, aproape 40 de tone de hrană granulată și peste 300 de tone de sare.
Ocolul Silvic Vișeu, din cadrul Direcției Silvice Maramureș, administrează 31.170 de hectare de păduri, din care 25.120 de hectare sunt păduri de stat.

Credit video: Ducu Mihali, Direcția Silvică Maramureș

Articolul precedentSubstația de ambulanță din Ariniș în vizorul autorităţilor
Articolul următorAcțiune de împădurire și plantare de puieți în zona Ocolului Silvic Baia Sprie