Autoritatea locală a Municipiului Baia Mare vine în sprijinul proprietarilor de câini, cu domiciliul în Baia Mare, prin acordarea, unei subvenţii pentru sterilizarea câinilor, atât masculi cât şi femele.

Pentru acordarea subvenţiei, proprietarul va face dovada proprietăţii asupra câinelui prin identificarea acestuia în Registrul Câinilor cu Stăpân (RECS).

Acest lucru înseamnă că respectivul câine este microcipat și înregistrat în RECS, acțiune care poate fi făcută la un cabinet veterinar.

Subvenția se acordă pe principiul ”primul venit, primul servit”.   

Solicitantul va depune câteva documente, printre care și o dovadă a venitului propriu, se menționează în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali.

În termen de 10 zile de la înregistrarea cererii, Direcției Poliția Locală a Municipiului Baia Mare – Compartiment Poliția Animalelor va transmite solicitantului un Bon de sterilizare cu care proprietarii de animale se vor prezenta la unul din cele 5 cabinete veterinare care se află pe listă.
Stăpânul câinelui sau împuternicitul acestuia este obligat să transporte câinele la locul unde se va face intervenţia şi să-l ducă înapoi la locul de domiciliu.
Valoarea subvenţiei cuprinzând manopera, materialele şi medicamentele este în cuantum de 100 lei/sterilizare/câine mascul și 150 lei/sterilizare/câine femelă.
Articolul precedentAccident cu victime în Viile Apei
Articolul următorAJF Maramureș: Luni se distribuie echipamentul sportiv