Țărăniștii din toată țara s-au reunit astăzi în Sighetu Marmației ca să îl comemoreze pe marele om politic Iuliu Maniu. În cadrul întâlnii s-a discutat și despre parcursul pe care l-am avut partidul în ultimii ani.

La întâlnire a participat și primarul municipiului Sighetu Marmației Horia Scubli dar și președintele PNL Sighet, Daniela Onița Ivașcu, fost membru PNȚCD.

”Participăm la o întâlnire omagială comemorativă în memoria lui Iuliu Maniu și vreau să mulțumesc tuturor celor care au venit din țară că au răspuns invitației noastre. Este un moment omagial comemoriativ în memoria unui înaintaș politic al nostru, un om care și-a sacrificat viața pentru neamul românesc”, a spus Doru Dăncuș, președinte PNȚCD Maramureș.

”Întradevăr PNȚCD-ul rămâne în sufletul meu nu doar prin oamenii săi ci și prin marea istorie pe care a lăsat-o poprului român.Întradevăr Sighetu Marmației reprezintă un reper în special prin Memorialul Victimelor Comunismului, un loc pe care vă îndemn să îl vizitați pentru că acolo veți regăsi multe lucruri din tot ceea ce a însemnat istoria noastră și marile personalități politice”, a precizat Daniela Onița Ivașcu, președinte PNL Sighet.

”Noi suntem fericiți că se întâmplă acest eveniment. Sighetu Marmației a intrat din păcate pe o scenă unde comemorăm atât de multe personalități care nu-și leagă numele de Sighet decât prin faptul că au murit aici, prin faptul că au fost chinuiți și această instituție din imediata apropiere a noastră, actualul Memorial, fosta închisoare din Sighet, a putut să reprezinte o parte mai tristă a istoriei noastre lucrurile astea sunt realități istorice pe care vrem nu vrem le consemnăm, unora le aducem elogii, altora le aducem dezaprobarea”, a adăugat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

”PNȚCD-ul este mai mult decât un partid politic, este o cauză, o școală de gândire politică, PNȚCD-ul se confundă pur și simplu cu istoria poporului român, mai mult decât celălalt partid istoric aripa ardeleană a Partidului Național Țărănesc are o rădăcină uriașă”, a explicat Aurelian Pavelescu, președinte PNȚCD.

Țărăniștii s-au deplasat apoi la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței unde au ținut un moment de reculegere la celula lui Iuliu Maniu dar și la Cimitirul Săracilor pentru a depune o coroană de flori.

Articolul precedentITPF Sighetu Marmației: Tânăr ucrainean cercetat pentru deținerea de valută falsă
Articolul următorSFATURI PE TIMP DE GER: Evitați consumul de băuturi alcoolice