Având în vedere că urmează o perioada cu temperaturi negative și vreme local geroasă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă cetățenilor să nu se expună la frig și să evite șederea îndelungată afară.

Persoanele care sunt nevoite să stea afară sunt sfătuite să se îmbrace adecvat în zona extremităților corpului. Este indicat să nu iasă din casă fără mănuși, căciulă și fular. Încălțămintea trebuie să aibă talpa groasă și să fie bine căptușită.

 O atenție deosebită trebuie acordată copiilor și persoanelor vârstnice care pot prezența probleme de sănătate și degeraturi ale mâinilor și picioarelor în perioadele cu temperaturi negative. Evitati trecerea bruscă de la căldură la ger care poate favoriza probleme de sănătate.  Persoanele cu boli cronice,  afecțiuni cardio-respiratorii reprezintă o altă categorie care trebuie să se ferească de ger.

 În acest context, medicii sfătuiesc populația să evite în perioada cu ger consumul de băuturi alcoolice și recomandă o alimentație corectă, bazată pe proteine, legume, fructe, respectiv consumarea de lichide în cantitate suficientă (apă, ceai, supă caldă). Comitetul Județean pentru Situații de Urgență roagă populația să nu utilizeze instalații improvizate de încălzire care pot genera producerea unor situații de urgență care să le pună în pericol viață sau pot duce la distrugerea de bunuri materiale.

Articolul precedentTărăniștii din toată țara l-au comemorat pe Iuliu Maniu
Articolul următor Jandarmii montani şi-au intensificat acţiunile în zona staţiunilor și pe traseele turistice