Școala se mută din sala de clasă în spațiul de acasă. Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, anunță că  în contextul epidemiei de coronavirus  s-au luat noi măsuri legate de suspendarea cursurilor.

 Ministrul Educației a precizat că se încearcă continuarea cursurilor școlare prin intermediul proiectului „Teleșcoală”.

”Pentru că suntem conștienți că nu în fiecare casă se găsește un computer, o tabletă sau internet, am decis ca ministerul să încheie un parteneriat cu Televiziunea Română, astfel încât lecțiile să ajungă și la ei, ca elevii să continue pregătirea pentru testele naționale. Acest parteneriat este modalitatea prin care colegii mei cadre didactice pot ajunge, prin lecțiile realizate de către ei, la cât mai mulți elevi. Pentru început, am ales ca cei cărora ne adresăm prin intermediul proiectului „Teleșcoală” să fie elevii care trebuie să continue pregătirea examenelor naționale și anume elevii de clasa a opta și a XII-a”, a declarat Monica Anisie în cadrul videoconferinței.

 Ministrul Educației a mai spus că orele de curs vor fi suspendate până când nu va mai exista niciun pericol pentru copii. În România, școlile au fost închise din 11 martie, în contextul răspândirii noului COVID-19.

 

Articolul precedentMaramureș: Dosare penale pentru infracţiuni rutiere
Articolul următorRecomandări pentru maramureșeni după ce în România a fost declarată stare de urgență