Serviciul Rutier Maramureș a instituit filtre în Baia Sprie și Mara, pentru siguranța traficului rutier în Pasul Gutâi. Zăpada depusă pe drumurile județene și naționale a dat bătăi de cap conducătorilor auto. La primele ore ale dimineții, au fost tiruri derapate pe Dura, în Pasul Gutâi și Dealul Pietriș.

Conducătorul unui tir spune că în aceste condiții de iarnă are nevoie de șase ore pentru a ajunge de la Cluj-Napoca la Sighet.

”Se circulă greu că mai devreme au fost ceva colegi de-ai noștri blocați acolo, până i-a dejagat. La Sighet trebuie să ajung, vin de la Cluj. Și pe Mesteacăn a fost blocat drumul două ore dar acum se circulă destul de bine, în condiții de iarnă”, a spus un conducător auto.

Pe toate sectoarele de drumuri naționale din județul Maramureș se circulă în condiții de iarnă. În Pasul Gutâi, Poliția Rutieră a instituit filtre care verifică dacă autovehiculele sunt echipate cu anvelope de iarnă și lanțuri. Nu au lipsit însă nici evenimentele rutiere.

”Nu sunt luate măsuri de restricție în privința tonajului sau traficului rutier pe niciun sector de drum public din județ. Am avut niște probleme pe Dealul Hera, în Pasul Gutâi, pe Dealul Prislop cu tiruri care aveau remorcă, dar nu era încărcată, iar la un viraj mai strâns, având viteză, a ajuns cu remorca în șanț. Au intervenit colegii de la Poliția Rutieră și cu angajații de la Drumuri Naționale. Au fost repuse pe partea carosabilă și acele tiruri au plecat mai departe”, a declarat Dan Bucă, purtător de cuvânt CJSU Maramureș.

Pe DN 18 în Pasul Gutâi, stratul de zăpadă frământată are pe unele sectoare de drum 3 cm. Sunt porțiuni de drum umed, dar și cu zăpadă frământată până la 1-2 cm. Pe DN 1C și E58,  stratul de zăpadă frământată măsoară până la 2 cm. Pe DN 18B, stratul de zăpadă frământată măsoară pe unele sectoare 2 cm, iar pe altele 4 cm.

Articolul precedentS-au modificat tarifele practicate de societatea de salubrizare din Sighetu Marmației
Articolul următorCod galben de ninsori în Maramureș