Doi bărbaţi, care conduceau în stare de ebrietate, au fost opriţi  de poliţiştii din Şomcuta Mare, înainte de a fi implicaţi în accidente de circulaţie.

Unul dintre ei, tânăr de 31 de ani, a fost depistat joi seara, la ora 23.30, pe raza localităţii Buciumi. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Celălalt, bărbat de 36 de ani, a fost oprit pre raza localităţii Vălenii Şomcutei. Concentraţia indicată de aparatul etilotest a fost de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alcoolul nu i-a purtat noroc nici unui şofer din Baia Mare. Acesta  a condus un autoturism între localităţile Ulmeni – Mânău, a avariat uşor un alt autovehicul, şi şi-a continuat deplasarea, însă a fost oprit la scurt timp de poliţiştii din Ulmeni. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei bărbaţi au fost conduşi la spital sau centre de permanenţă pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să fie propuse măsuri legale.

Conducerea unui autovehicul de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice de sânge are o îmbibaţie alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani sau cu amendă.

Articolul precedent56 de angajatori în domeniul construcțiilor, verificați de ITM Maramureș
Articolul următorJandarmii maramureşeni vor fi prezenţi la datorie pentru a asigura condiţii optime desfăşurării competiţiilor sportive