Trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 26 au fost rănite săptămâna trecută, în urma unor accidente de circulaţie produse în Maramureş.

Începutul acestei săptămâni a fost din nou unul alarmant. Luni, poliţiştii rutieri au intervenit la două accidente produse în Baia Mare şi la unul în Poienile de sub Munte, toate soldate cu rănirea unor persoane. Cauzele sunt aceleaşi: neasigurarea la viraje, alcoolul și viteza.

Cu toate că numărul dosarelor penale întocmite în urma constatării unor infracţiuni rutiere şi numărul permiselor reţinute este tot mai mare, şoferii continuă să circule cu viteză excesivă sau să se abată de la alte norme care pun în pericol siguranţa pe drumurile publice. Spre exemplu săptămâna trecută, în cadrul acţiunilor organizate, poliţiştii au constatat 17 infracţiuni rutiere şi au dispus reţinerea a 65 permise de conducere.

Din păcate graba şi alcoolul la volan au consecinţe foarte grave, iar efectele se răsfrâng de multe ori asupra unor oameni total nevinovaţi, care circulă regulamentar.

Articolul precedentTabăra internațională de pictură de la Ocna Șugatag a reunit 30 de artiști plastici din 9 țări
Articolul următorSe inaugurează Centrul de Cercetări Istorico – Teologice ale Credințelor și Cultelor din Maramureș