Șuior și Mogoșa reprezintă pentru orașul Baia Sprie două puncte turistice importante, atât în timpul verii cât și iarna, datorită afluxului mare de turiști din țară și din străinătate.Numai că la numărul mare de turiști locurile de cazare sunt în prezent insuficiente.

Administrația locală a purtat discuții cu proprietarii de pensiuni dar și cu posibili investitori pentru ca anul acesta, în oraș să fie create mai multe spații de cazare.

„În prezent avem la nivelul orașului Baia Sprie circa 400 de locuri, unde turiștii se pot caza. Însă e un paradox ce se întâmplă la noi față de alte localități din județul nostru. În zone renumite din Maramureș sunt mulți care au locuri de cazare, dar nu se ocupă, în Baia Sprie este exact invers. Ne vin turiști dar nu știm unde să îi mai îndrumăm” a afirmat Alin Bîrda, primarul orașului Baia Sprie.

La o estimare făcută în urma unei analize a specialiștilor din domeniu, încă 150 de locuri de cazare ar fi deocamdată suficiente pentru a acoperi toate cererile, spun reprezentanții Primăriei Baia Sprie.

Articolul precedentZiua Poliției Române a fost sărbătorită la Sighetu Marmației ptrintr-o serie de activități
Articolul următorNoua platformă E-Consultare este funcțională