Ediția a doua a proiectului Turneul Speranțelor se adresează copiilor născuți în 2005 în vederea selecției și formării noilor generații de jucători pentru reprezentativele României. Selecția județeană trebuie finalizată până în 15 august, primul joc urmând să aibă loc în 2 septembrie.

Etapa interjudețeană deschide ediția 2018/2019 a Turneului Speranțelor, proiect dedicat copiilor născuți în 2005. Această primă fază va avea loc în perioada 2 septembrie – 4 noiembrie, până în 15 august referentul zonal al Federației Române de Fotbal, Emil Kemenes, împreună cu Comisia Tehnică din cadrul Asociației Județene de Fotbal Maramureș urmând să finalizeze selecția județeană.

 

44 de echipe vor participa în această fază a etapelor interjudețene, fiind formate la nivelul țării opt zone (șase cu șase echipe, una cu patru echipe, plus zona București + Ilfov cu patru echipe). Se va juca în sistem tur-retur, cu meciuri programate duminica. Județul Maramureș face parte din regiunea 6, alături de Satu Mare, Bihor, Cluj, Bistrița-Năsăud și Sălaj. Selecționata Maramureșului va debuta în ediția 2018/2019 a Turneului Speranțelor pe propriul teren, în compania copiilor din Bistrița-Năsăud.

 

Circa 30 de copii născuți în 2004 și provenind de la  ASF Kiss Baia Mare, Plimob Sighetu Marmației, Sporting Recea și Minaur Baia Mare au fost rulați în cele 10 partide disputate de selecționata Maramureș în prima fază a Turneului Speranțelor, ediția 2017/2018. Cosmin Kovacs (Plimob Sighetu Marmației) a reprezentat Maramureșul la faza finală de selecție pentru Turneul Speranțelor.
Articolul precedentȘapte unități de învățământ, dintre care una în Maramureș, recepționate în cadrul proiectului Reabilitarea Infrastructurii Școlare
Articolul următorMaramureșean depistat în trafic cu viteză excesivă şi fără permis de conducere