Ieri, 01 octombrie 2019, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 12.30,polițiștii de frontieră au acționat în zona de competență pentru reținerea unui autovehicul despre care aveau date că transportă țigări provenite din contrabandă și care se deplasa de la frontiera de stat spre DN 19.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autovehiculului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză. Drept urmare, autoturismul a fost urmărit, iar după aproximativ 10 km, pe raza localității de frontieră Remeți, șoferul a oprit mașina, a ieșit din autoturism si a încercat să fugă spre frontiera de stat.

În urma acțiunii s-a reușit reținerea conducătorului auto, acesta fiind cetățeanul ucrainean H. Y., în vârstă de 20 de ani, iar în mașina abandonată au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

În continuare s-a luat măsura conducerii maşinii cu țigări împreună cu cetățeanul ucrainean la sediul Poliției de Frontieră pentru continuarea cercetărilor.

S-a procedat la inventarierea coletelor din vehicul și s-a constatat că acestea conțin 10.500 de pachete cu țigări, în valoare de 122.850 lei, iar autoturismul  în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, cetățeanul ucrainean este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și sunt desfășurate activități specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

 

Articolul precedentMicii fotbaliști din Maramureș, invitați la meciul România – Norvegia
Articolul următor11 persoane care practicau prostituţia, identiticate de poliţiştii din Baia Mare, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea acestui fenomen