Un maramureșean din Sighetu Marmației candidează la alegerile din Irlanda. Acesta ar putea deveni membru în Consiliul Local din Dublin.
Marius Maroşan s-a născut în Sighetu Marmației are 36 de ani și este consultant financiar, iar din anul 2008 se află în Irlanda.

A plecat în concediu dar a ajuns să se stabilească aici, după ce i s-a propus să muncească 4 ore pe zi, pe post de chelner iar după o săptămână, pentru o jumătate de normă, a câștigat salariul pe care îl lua în România într-o lună.
În anul 2016 s-a numărat printre cele nouă persoane căreia primarul Dublinului și Consiliul Local le-a acordat titlul „Good Citizen” pentru implicare în activităti comunitare.
La insistențele unor irlandezi, sigheteanul a acceptat să candideze că independent pentru un post de consilier local în Dublin, la alegerile care vor avea loc vineri 24 mai 2019. Pană și ambasadorul României în Irlanda, Manuela Breazu, l-a apreciat pentru această iniţiativă.
Sigheteanul laudă legea electorală din Irlanda, pe care o consideră că fiind gândită în folosul cetăţeanului.


Marius Maroşan consideră că de la irlandezi am putea învăța cum se face politică pentru cetăţean, nu pentru partid sau interes personal.
„Un lucru pe care nu-l poți cumpăra și de care am avut parte în Irlanda este demnitatea, demnitate pe care simți că o pierzi când ajungi în România” spune cu tristețe tânărul.


„In România politică și politicile sunt pentru anumite persoane, este o mafie la costum și cred că foarte greu se va schimbă ceva, mai adaugă maramureşeanul.
Cât despre implicarea în politica din România, nici nu vrea să audă precizând că partidele sunt diferite doar prin culoarea siglei.
„Clasa politică din România nu are nevoie de oameni cu idei, ci de „soldaţi de partid” care să urmeze instrucțiuni și să fie ascultători. Eu nu mă încadrez în acest tipar” a mai menționat Marius Maroşan.

Articolul precedentDIN A TREIA ÎNCERCARE: S-a aprobat bugetul municipiului Sighetu Marmației
Articolul următorPagube produse în județ de scurgerile de pe versanți, văi și pâraie revărsate din albie