Sigheteanul Alex Robciuc a fost desemnat cel mai bun fotograf din România de către Sony World Photography Awards. Maramureșeanul a renunțat la meseria lui de inginer pentru a dedica mai mult timp pasiunii sale, fotografia. Acesta reușește să transforme fotografiile în adevărate opere de artă. Alex Robciuc locuiește acum în Timișoara, iar de curând s-a întors acasă în Sighetu Marmației, unde, spune acesta, reusește să facă genul de fotografie care îl atrage cel mai mult.

”Sunt inginer silvic, mi-a placut această meserie, m-am simțit atras de această meserie dar adevărata mea pasiune este fotografia. A trebuie să învăț și să exersez fiind un autodidact timp de 10 ani, să mă perfecționez în fotografie ca acum să ajung să trăiesc din asta. Eu zic că atunci când faci ceea ce îți place și ai o meserie care îți este dragă atunci zilele trec mult mai frumos”, a spus fotograful Alex Robciuc.

Sursa foto: Alex Robciuc

Anul acesta fotograful maramureșean Alex Robciuc a fost desemnat câștigătorul premiului Romania National Award. Fotografia câștigătoare a lui Alex Robciuc este un portret al lui Vasile Oanea din satul Breb, iubitor de fotografie, dar și cronicar și poet al satului. Potrivit Forbes România fotografia a fost desemnată drept cea mai bună imagine individuală din totalitatea lucrărilor realizate de fotografi de naționalitate română, participanți la competiția Open din cadrul Sony World Photography Awards. Lucrarea a fost de asemenea nominalizată la categoria Cultură din cadrul competiției Open.

Sursa foto: Alex Robciuc

”Fotografia pentru mine înseamnă un stil de viață, este o modalitate de a-mi exprima anumite viziuni și trăiri pe care le am. Este una dintre cele mai mare realizări ale mele de până acum ca și fotograf  să fiu premiat de cel mai important concurs foto din lume, de un juriu profesionist și mi-a oferit un imbold imens pentru a continua ceea ce fac și siguranța că sunt pe drumul cel bun”, a adăugat fotograful Alex Robciuc.

Realizările lui Alex Robciuc sunt o mândrie și pentru administrația locală din Sighetu Marmației.

”Alex este o mândrie pentru Sighet, eu îl știu de când era foarte mic. Alex a iubit fotografia și l-am lăudat pentru perseverență, pentru atenția pe care o acordă fotografiei și mai ales pentru modul în care își construiește fiecare subiect. Îl rog să vină mai des în Sighet, să nu uite de unde a plecat, a precizat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Sursa foto: Alex Robciuc

Alex Robciuc se poate mândri și cu apariţii în publicaţii de renume mondial iar fotografiile sale fac furori pe internet.

Articolul precedentAnsamblul Mara va participa la Festivalul Internațional de Artă Carpathian Space
Articolul următorSucces internaţional pentru Colegiul Gheorghe Şincai Baia Mare