Ansamblul folcloric Mara va participa în perioada 3-5 mai 2019 la Festivalul Internațional de Artă Carpathian Space din Ucraina. Cheltuielile, în sumă de 8000 de lei, se asigură de către Centrul Cultural Sighetu Marmației din veniturile proprii ale instituției, având ca sursă excedentul bugetar al anilor precedenți.

Organizatorii suportă cheltuielile de cazare și masă pentru artiști, iar participanții vor suporta cheltuielile de transport și onorariile.

”Proiectul despre care se face vorbire a trecut prin comisia de cultură și ne-am dat acceptul pentru a participa ansamblul nostru la festivalul internațional de artă din Ivano Franskivsc. Dat fiind faptul că acest festival a fost organizat la solicitarea a 12 ambasade prezente în Ucraina, credem că ansamblul Mara va face o figură foarte buna așa cum a avut o prezență întotdeauna de lăudat, acumulând tot ceea ce însemană apreciere pe lângă valoarea pe care o prezintă ei”, a precizat Eugenia Godja, consilier local.

Proiectul de hotărâre privind participarea Ansamblului Mara la Festivalul Internațional de Artă Carpathian Space din Ucraina a fost votat în unanimitate de consilierii locali prezenți la ședința de Consiliu Local din 24 aprilie.

Articolul precedentMinerul Baia Mare luptă în deplasare pentru a rămâne pe podium
Articolul următorUn maramureșean, cel mai bun fotograf din România