Vremea a fost frumoasa, cu cer variabl. In zona joasa s-a semnalata ceata. A fulguit in zona montana inalta. Vantul a suflat, slab, la moderat, dar a prezentat intensificari pe creste, unde a spulberat zapada. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la Targu Lapus -8 grade Celsius. Strat de zapada se gaseste doar in zona montana inalta si masoara pana la 16 cm la Vf. Iezer.

Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si uscat. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu trei utilaje si au raspandit 11 tone sare pe DN 18 in Pasul Prislop, la Viseu de Sus si pe Dealul Hera. Nu au fost semnalate probleme in trafic sau perturbari ale traficului, datorita conditiilor meteorologice. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost stationare, cu tendinte de scadere. Fenomenele de iarna sunt prezente pe cursurile de apa. Temperaturile scazute au favorizat extinderea si intensificarea acestora pe raurile din zona de munte si de deal. Nu au fost inregistrate probleme. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Cisla, Ruscova, Cavnic, Iza, Botiza, Suciu si Mara. Curg sloiuri de gheata pe raul Lapus. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Sunt asigurate serviciile de utilitate publica. Cerul este partial acoperit in zonele de deal si de ses si acoperit in zonele de munte. Vizibilitatea in trafic este buna. Vantul sufla linistit, dar prezinta intensificari trecatoare in zona inalta de munte. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -9 grade la Targu Lapus, -7 grade la Sighetu Marmatiei, -6 grade la Ocna Sugatag, in Pasul Gutai si la Cavnic, -4 grade in Baia Mare si Baia Sprie, -3 grade la Somcuta Mare, Viseu de Sus si Pasul Prislop, -2 grade la Seini -1 grad la Borsa.

Vremea va fi astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari pe crestele montane, unde va spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 5 grade, iar cele minime intre -7 si -3 grade. Izolat, noaptea si dimineata vor fi conditii de ceata.

Articolul precedentCum ne pregătim pentru o drumeție pe timp de iarnă
Articolul următor6 persoane, implicate în scandalul din Baia Mare, reținute de polițiști pentru 24 de ore