Consiliul Județean Maramureș, prin societatea aflată în subordine, SC ”Drumuri și Poduri Maramureș” SA, informeaza ca este pregătit să gestioneze toate problemele care pot apărea în rețeaua de 800 de km de drum județean.

Există peste 50 de utilaje echipate pentru deszăpezire: autofreze, buldozere, autogredere, autolame cu răspânditor de material antiderapant, tractoare cu lamă, încărcătoare, remorchere și unimoguri cu răspânditor, iar la sediul societății de drumuri județene se află suficiente stocuri de material antiderapant, sare și nisip pentru ca intervențiile să se desfășoare în cele mai bune condiții pe timp de iarnă. Pentru operativitate se păstrează permanent legătura cu Politia Rutieră, în vederea corelării traficului și a asigurării fluxului utilajelor de deszăpezire, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.
Instituția Consiliului Județean Maramureș are în administrare rețeaua de drumuri județene exclusiv, în timp ce drumurile naționale se află în administrarea Ministerului Transporturilor. În ceea ce privește drumurile comunale, străzile sau bulevardele din orașe și municipii, acestea se află în administrarea primăriilor. Dat fiind faptul că a început să ningă puternic în Maramureș, încă din noaptea de 10/11 februarie 2020, reprezentanții SC Drumuri și Poduri au acționat în permanență, în special în zona Cavnic – Budești – Ocna Șugatag, unde și acum se află un unimog și cinci autolame, în timp ce în Ocna Șugatag acționează două astfel de mașini de intervenție și una în Băiuț, a arătat directorul societății, Emil Marinescu.
”Suntem pregătiți să intervenim oriunde este necesară prezența mașinilor și utilajelor de deszăpezire, iar dacă situația o impune, putem să suplimentăm numărul acestora în zonele greu accesibile. Au fost puseuri de zăpadă în special pe zona Cavnic, formându-se dune de zăpadă, dar nu am avut drumuri închise sau blocate, chiar dacă noaptea trecută zăpada a avut 25 de centimetri pe anumite artere”, a declarat directorul societății de Drumuri și Poduri, Emil Marinescu. Acesta a precizat că au fost căderi masive de zăpadă și pe Mesteacăn, însă ninsoarea s-a oprit și toate drumurile din județ sunt practicabile în condiții de iarnă.
Reprezentanții SC Drumuri și Poduri Maramureș SA adresează șoferilor rugămintea să evite zonele în care ninge abundent, pentru a acorda prioritate utilajelor de deszăpezire să acționeze pentru fluidizarea traficului și asigurarea condițiilor optime de deplasare pentru toți conducătorii auto.

Articolul precedentVânt puternic în Maramureș. Au rămas nealimentați cu energie electrică 1226 consumatori
Articolul următorRecomandări pentru protejarea animalelor în perioadele cu temperaturi foarte scăzute, vânt puternic şi căderi masive de zăpadă