Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş, a demarat  campania preventiv-educativă intitulată ,,Vacanţa în siguranţă prioritatea jandarmilor maramureşeni”. În cadrul acestei campanii, în 5 iulie  în staţiunea turistică Cavnic, militarii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Cavnic au desfăşurat activităţi specifice, cu un grup format din 55 de copii din municipiul Bucureşti, precum şi din judeţele Gorj şi Maramureş.

Copiilor le-au fost prezentate aspecte cu privire la atribuţiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifică Jandarmeriei Montane, zona de responsabilitate ce revine Postului Montan de Jandarmi Cavnic.

”Reprezentanţii structurii de Jandarmerie Montană le-au prezentat copiilor şi reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia, tehnici esenţiale de supravieţuire în mediul montan, dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere,  măsuri luate în cazul muşcăturii de către şerpi veninoşi, precum şi elemente de bază pentru consumarea apei din fântâni şi văi de munte, alte pericole la care se expun pe timpul deplasărilor pe munte. Copiii din tabără au fost instruiţi de către jandarmi cum să acorde primul ajutor şi cum să alarmeze echipele de salvare în caz de nevoie”, se arată în comunicatul de presă emis de Inspectoratul  de  Jandarmi Judeţean „ Pintea Viteazul ”  Maramureş.

Campania preventiv – educativă ,,Vacanţa în siguranţă, prioritatea jandarmilor maramureşeni” va continua  pe toată perioada vacanţei de vară, iar în cadrul acesteia, vor avea loc întâlniri atât cu elevi din judeţul nostru, cât şi cu cei care se află în tabere organizate şi sunt în  vizită în Maramureş.

Articolul precedentFiligoriile din Parcul Grădina Morii din Sighet au fost vandalizate
Articolul următorPoliţist de frontieră lovit cu un bolid de lux de un sucevean de 23 de ani