Vacanță la mare pe bani mai puțini pentru maramureșeni și anul acesta. Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a lansat programul „Litoralul pentru toţi” prin care turiștii beneficiaza de cazare la mare plătind între 150 și 600 de lei pentru o săptămână până în 30 septembrie.

Acest program social este destinat turiștilor care își doresc o vacanță la malul mării la sfârsitul sezonului pentru care pot aloca buget foarte mic, comparativ  cu bugetele pentru sejururile petrecute în lunile iulie și august. Tarifele practicate în programul special ”Litoralul pentru toţi” sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon.

 

 Pentru a veni în sprijinul turiştilor, lansarea acestei ediţii beneficiază de aceleaşi tarife ale ediţiei de primăvară 2017, nemodificate în ultimii 6 ani, deși costurile utilităților au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60%,  iar în unele cazuri, chiar s-au dublat. Începand cu această editie, biletele pot fi achitate și cu vouchere de vacanță.

 

  Anul acesta turismul din România și în special hotelurile de pe litoral se confruntă cu o criză a forței de muncă fără precedent, multe unități de cazare refuzând rezervari în luna septembrie din cauza lipsei de personal. Cu toate acestea, până în prezent s-au înscris în program 54 hoteluri din toate stațiunile de pe litoral, care pun la dispoziție un număr de 3.000 de locuri în fiecare dintre cele cinci serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agenţiile de turism partenere și revanzatorii lor, sau direct de către hotel, tariful fiind acelasi, în functie de unitatea de cazare. Astfel, aproximativ 12.000 de locuri sunt pregătite pentru turiștii care doresc să beneficieze de vacanțe cu tarife reduse. 
Articolul precedentElevii liceului din Cavnic vor avea de anul acesta table smart şi internet wireless
Articolul următorProiect pentru construirea unui cartier rezidențial în Sighet