Interiorul Colegiului Economic ”Pintea Viteazul” din Cavnic se renovează, după ce pe parcursul anilor 2015-2016 s-a lucrat la exteriorul liceului. La finalul lucrărilor, elevii vor beneficia de table smart și de internet wireless în toate clasele din liceu.

În acest  proiect vor fi modernizate toate holurile și sălile de clasă din liceu, fiind  dotate cu materiale didactice de ultimă generație.  Despre desfășurarea lucrărilor primarul orașului, Vladimir Petruț, spune că  ele vor  continua și după începerea anului școlar.
”Școala noastră a câștigat doi ani consecutiv titlul de școală europeană, am considerat așadar că lucrările sunt o prioritate pentru noi, am început  așadar să modernizăm clădirea liceului. În 2015-2016 am modernizat eteriorul, curtea și celelalte garduri, iar acum ne dorim să aducem interiorul la standarde moderne. După finalizarea acestor investiții, totul va fi de utimă oră, copii vor avea bănci  noi, mobilier nou, tablele școlare vor fi table smart de ultimă generație, va fi internet prin wireless pentru toți copii,  voar dispărea toate firele, totul va fi la standarde moderne. Noi  considerăm deosebit de important ca școala să fie modernă, atractivă, poate că în acest fel ne vom apropia mai mult de copii și de elevi. Îi vom face să ințeleagă că școala este foarte importantă în viață. Această investiție va fi făcută din bugetul local, din banii Primăriei Cavnic, așadar este mai greu să finalizezi lucrările într-un termen scurt deoarece suma este foarte mare. Dar noi avem ca și prioritate să finalizăm holurile și anumite clase care trebuie să fie gata până la începutul anului școlar. Iar pe parcursul anului școlar se vor continua lucrările în interiorul claselor care vor fi predate treptat. Cert este că noi nu ne vom opri până nu vom moderniza toată școala, respectiv până ce fiecare clasă nu va fi ridicată la cele mai înalte standarde moderne”, a arătat primarul Vladimir Petruț.
Edilul cavnicar a considerat extrem de importantă realizarea acestor lucrări și crede că în acest fel elevii  vor înțelege cât de importantă este educația în dezvoltarea lor.
Articolul precedentRotarct Baia Mare a renovat o casă aparţinând Direcţiei Copilului Maramureş
Articolul următorVacanță la mare pe bani mai puțini și anul acesta