Clubul Rotaract Baia Mare a renovat prin acțiunea ”Renovăm o casă, dăruim acasă” din sistemul de protecţie a copilului Maramureş. Rotaract încearcă să le facă viața mai senină celor din sistemul de protecție a copilului, dar și să atragă atenția autorităților locale şi a opiniei publice în ceea ce priveşte starea anumitor case de acest tip din oraș. 

La sfârșitul săptămânii trecute, beneficiarii casei de tip familial de pe strada Griviței din municipiul Baia Mare s-au întors ”acasă”. Pe chipurile lor s-a citit bucuria și satisfacția că, de acum înainte, vor locui într-un cămin confortabil, dotat cu mobilier modern.

”Mi-a plăcut foarte mult, e o schimbare foarte, foarte mare și arată foarte fain. Și jos, și sus, toată mobila, au aranjat super fain, îmi place foarte mult. Am fost și înainte de a fi renovată casa, acum e o schimbare foarte, foarte mare și e foarte frumos aici”, a spus Otilia.
”A fost o bucurie neașteptată. Abia așteptam să vin pentru că mie îmi place foarte mult aici și m-am obișnuit, de când eram mic. Nu mi-a plăcut că am plecat, dar a fost bine, foarte fain. Îmi place că am venit din nou și este renovat, îmi place că am ajuns și nu mai stăm unde am fost”, a adăugat Alexandru.
Este a treia casă de tip familial care aparține Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș renovată cu sprijinul Rotaract.
”Suntem la al treilea an de când colaborăm cu Fundația Rotaract și este a treia casă pe care dânșii ne-o renovează. Suntem încântați de colaborarea cu dânșii și rezultatele le-ați văzut dumnevoastră atât pe camerele de luat vederi, cât și pe chipurile copiilor când au intrat în casa nou renovată”, a declarat managerul DGASPC Maramureș, Alina Coste Mădăras.
Echipa Rotaract Baia Mare a finalizat cu succes lucrările de renovare și igienizare a casei de tip familial Griviței nr. 44 după aproximativ două luni de muncă. Vineri seara, beneficiarii acestei case au trecut pragul noului lor cămin. Inițiativa desfășurată sub motto-ul ”renovăm o casă, dăruim acasă” a fost posibilă în urma organizării Balului Caritabil Bănuț pentru Suflețel 2017 și adaugă în portofoliul de proiecte al Rotaract Baia Mare a treia casă de tip familial pe care echipa s-a angajat să o facă mai confortabilă, mai primitoare, mai aproape de ceea ce ar trebui să însemne ”acasă”.
”Reacția lor când au văzut cum am schimbat casa. cum le-am oferit ”acasă”, pentru noi e doar un îndemn să continuăm proiectul și o confirmare că facem bine ceea ce facem și nu e în zadar. Pentru mine a fost o surpriză foarte mare întrucât sunt un membru nou al clubului și colegii mei mi-au zis: ”Uite, vrei să fi manager? Trebuie să terminăm casa”, iar încrederea pe care mi-au alocat-o și rezultatul final mă bucură foarte tare și ca și idee generală e doar o confirmare că putem face orice ne dorim, cu voință și cu ajutorul oamenilor de lângă noi”, a mărturisit Simona Costin, membră Rotaract Baia Mare.
Pentru 2019 se anunță o nouă colaborare DGASPC Maramureș – Rotaract Baia Mare, pentru renovarea și igienizarea unei noi case de tip familial. 
Articolul precedentÎntreținerea sistemului de canalizare, îngreunată în Maramureș din cauza celor care folosesc toaleta pe post de coș de gunoi
Articolul următorElevii liceului din Cavnic vor avea de anul acesta table smart şi internet wireless