Peste 300 de copii însoţiţi de părinţi au participat sâmbătă, 22 septembrie, la un curs de educaţie rutieră susţinut de poliţiştii rutieri în parcările unor magazine de pe raza judeţului Maramureş.

Activităţile se înscriu în Campania “Verde la educaţie pentru circulaţie”, aflată la cincea ediţie şi care se derulează anual la nivel naţional.

La nivelul judeţului Maramureş au fost organizate şase astfel de activităţi: trei în municipiul Baia Mare şi câte una în municipiul Sighetu Marmaţiei, în Baia Sprie şi Târgu Lăpuş.

Poliţiştii le-au explicat copiilor semnificaţia indicatoarelor rutiere şi regulile de circulaţie care trebuie respectate în special de pietoni, urmărindu-se îmbogăţirea cunoştinţelor acestora cu privire la semnificaţia şi utilitatea semnalizării rutiere. Cunoştinţele teoretice au fost testate pe boardgame-ul pus la dispoziţie de către reprezentanţii societăţii partenere.

De asemenea, poliţiştii le-au prezentat copiilor autospecialele şi alte mijloace tehnice din dotare. Cei mai tineri participanţi la activitate au fost răsplătiţi cu premii şi materiale informative cu tematică rutieră.

 

 

Articolul precedentPlanuri mari la Aeroportul Maramureş pentru anul viitor
Articolul următorDe Centenar 400 de piloți și echipaje din Europa celebrează eroii români