Poliţiştii maramureșeni împreună cu autorități din domeniul mediului vor efectua, timp de o lună, verificări şi controale la operatorii economici din judeţ care deţin, produc sau efectuează operaţiuni cu substanţe ori deşeuri chimice periculoase.

În perioada februarie – martie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş acţionează pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase. Activităţile de control urmăresc verificarea modului în care sunt respectate prevederile legislaţiei de către agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor, precum şi descoperirea eventualelor nereguli privind păstrarea substanţelor şi deşeurilor periculoase ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător.

Pentru evitarea unor situaţii generatoare de risc, atât pentru mediu, dar mai ales pentru sănătatea populaţiei, poliţiştii specializaţi vor efectua în perioada menţionată verificări şi controale la operatorii economici din judeţ care deţin, produc sau efectuează operaţiuni cu substanţe şi/sau deşeuri chimice periculoase. Pe parcursul activităților polițiștii vor acţiona împreună cu specialişti din cadrul instituţiilor care, potrivit legii, au atribuţii legale în acest domeniu, respectiv Garda de Mediu Maramureş, Unitatea Fitosanitară Maramureş şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Articolul precedentŢigări de contrabandă, transportate cu snowmobilul
Articolul următorOdată cu încălzirea vremii au apărut și gropile în asfalt pe DJ 186