Ambasada SUA și American Corner Baia Mare organizează vernisajul expoziției de fotografie „Then and Now ”. Evenimentul va avea loc în 30 ianuarie la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” din Baia Mare.

Ambasada SUA a lansat concursul în luna octombrie 2019, pe pagina sa de Facebook, cu scopul de a marca cei 30 de ani de la prăbușirea comunismului și de cooperare transatlantică. Cei care au dorit să participe la concurs, cu vârsta de peste 18 ani, au trimis un set de fotografii care să reflecte viața înainte și după 1989. Din aproximativ 60 de participanți la concurs, un juriu compus din diplomați și reprezentanți ai societății civile a ales trei câștigători care au fost premiați în cadrul vernisajului de la București în data de 18 decembrie 2019.

În deschiderea vernisajului „Then and Now – Romanian Perspectives Celebrating 30 years of Transformational Change” vor susține discursuri Teodor Ardelean, Director al Bibliotecii Județene Petre Dulfu din Baia Mare și Merry Miller, Consilier pentru Presă și Cultură al Ambasadei SUA.

Expoziția din Baia Mare este deschisă pentru publicul larg între 30 ianuarie și 10 februarie 2020. Accesul publicului este gratuit.

Articolul precedentConsiliul Local Sighet, convocat în ședință ordinară
Articolul următorMinistrul Sănătăţii afirmă că în cel mult zece zile vor fi distribuite 35.000 de doze de vaccin antigripal