În perioada 22-24 August, în Brașov se va desfășura  Festivalul internațional de muzică ușoară „Cerbul de Aur” având anul acesta premii de peste 50.000 euro. 

Spectacolele vor avea loc  pe parcursul a 4 seri iar printre cei 12 artiști care vor concura se numără și maramureșeanca Renate Grad.
Tânara artistă este născută la 11 noiembrie 1987 în Vișeu de Sus, Maramureș și a absolvit Universitatea Națională de Muzică București, secția Canto.
Tânăra artistă a obținut  numeroase premii 

Încă din timpul liceului a fost solistă a Teatrului de Revistă din Baia Mare dar înainte a obținut premii importante la concursuri și festivaluri precum Chants, Sons sur Scene (festival de muzică francofonă), Ursulețul de Aur (unde a obținut trofeul) dar și Mamaia.

Renate Grad a participat și la Vocea României, ajungând astfel și în marea semifinală a show-ului  în sezonul 9 al emisiunii TV.

Renate Grad a avut și concerte de muzică ușoară și clasică, în străinătate Budapesta (concert clasic la Institutul Cultural Român), Viena și Nurenberg (concert de Crăciun la Institutul Cultural Român).

Renate Grad: “Iubesc muzica ușoară românească veche”

“După ce anul trecut am spus „Da” provocărilor până în Semifinala show-ului Vocea României, în echipa Andrei, anul acesta am onoarea să cânt pe scena renumitei competiții internaționale „Cerbul de Aur”.

Aici voi readuce în atenția publicului o „nestemată” a muzicii ușoare românești. Este vorba despre piesa “ Ploaia și noi (Vasile Vasilache jr.) – Doina Badea / Angela Gheorghiu”. 

Întotdeauna am iubit muzica românească veche și am considerat că mi se potrivește cel mai bine la vocea mea. 

 Îmi amintesc cu drag  primii pași  în muzică, prin participarea mea la „Ursulețul de Aur” în 2001 unde șlagărul „Te-așteaptă un om” al regretatului Dan Spataru mi-a adus „Trofeul” festivalului.

Din acel moment am știut că acesta este drumul pe care trebuie să merg mai departe” a declarat Renate Grad pentru Realitatea de Maramureș.

În prezent Renate este profesoară de canto dar predă și lecții de pian și de chitară.

De asemenea, este solista unei trupe de coveruri, cu care susține diferite concerte de flash mob, operă, muzică de film, musical și jazz.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018.

Orchestra Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019 este formată din aproape 50 de instrumentişti.

Sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor şi Andrei Turdor, Big Band-ul Radio şi 30 de membri ai Orchestrei Operei din Braşov vor acompania finaliştii ediţiei și artiştii care vor cânta pe scenă.

Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România şi, în mod tradiţional, la Braşov.

De-a lungul anilor, festivalul a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Julio Iglesias, Sheryl Crow, Tom Jones,,Vaya con Dios, Christina Aguilera, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Josephine Baker, Toto Cutugno, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi alţi artiști deja consacrați.

foto: arhiva personală

Articolul precedentAccident mortal în Târgu Lăpuș
Articolul următorIntervenții contracronometru pentru Salvamont Maramureș