Şoferii care nu au pus în pericol siguranţa, nu au fost sancţionaţi. În schimb, cei care s-au grăbit şi au apăsat prea tare pedala de acceleraţie, au plătit amenzi în valoare de aproximativ 9 000 de lei. Practic, au fost oprite pentru verificări 87 de autovehicule şi au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale.

Acţiunea a fost organizată de poliţiştii din Şomcuta Mare, ieri, 10 februarie, în contextul în care viteza excesivă rămâne unul dintre principalii factori care contribuie la producerea accidentelor rutiere.

Astfel, încălcarea prevederilor legale, în special a celor referitoare la limita legală de viteză, a impus aplicarea a 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 9 000 de lei. De asemenea, a fost reţinut un certificat de înmatriculare.

Nu uitaţi! Viteza excesivă vă poate transforma în victime: pe dumneavoastră, pe cei dragi, sau pe cei care circulă regulamentar! Controlul volanului, al pedalei de acceleraţie, dar şi gestionarea timpului depinde de noi! Să nu recuperăm timpul pierdut apăsând prea tare pedala de acceleraţie! Mai bine ajungem la destinaţie mai târziu, dar în siguranţă!

Articolul precedentMaramureșeni depistați fără permis și cu alcool la volan, cercetați penal de polițiști
Articolul următorBăimărean reținut pentru 24 de ore după ce a încălcat ordinul de protecție