Vremea a fost in general inchisa. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii extinse in cursul zilei au cazut precipitatii mixte. La munte au predominat ninsorile. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 12,4 l/mp, la Baraj Firiza. Vantul a suflat in general slab, cu intensificari trecatoare in zona montana inalta (43 km/h la Vf. Iezer). Temperatura maxima a fost de 3 grade la Targu Lapus, Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei, Baia Mare. Local s-a semnalat ceata.

Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura, aseara, pana la 82 cm la Firiza.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului avea valoarea de 0 grade la Ocna Sugatag, Targu Lapus, Viseu de Sus si Borsa, respectiv 1 grad in Baia Mare si Sighetu Marmatiei.
Circulatia rutiera pe sectoarele de drumuri nationale se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul este curat și umed pe toate sectoarele de drumuri nationale, cu exceptia DN18, in Pasul Prislop, unde între km 162 si km 180 este depus pe carosabil un strat de zapada framantata care are grosimea de pana la 1 cm. Cerul este acoperit. Ploua slab pe DN1C si E58. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN18, în Pasul Gutai, intre km 15 si km 35, pe DN19 si DN18 la Sighetu Marmatiei, pe DN 17C si DN18 la Viseu de Sus, respectiv în Pasul Prislop, intre km 165 si km 175. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 14 utilaje si au imprastiat 41,5 tone de material antiderapant, respectiv 75 litri clorura de calciu.
Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor.
Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apa. Gheata este prezenta doar la malurile raului Vaser. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conditii de siguranta, conform regulamentului.
Stratul de zapada masoara: 100 cm la Cavnic, 80 cm in Pasul Gutai, 79 cm la Firiza, 78 cm la Baiut, 55 cm la Luhei, 52 cm la Coroieni, 43 cm la Ruscova, 41 cm la Vf. Iezer, 39 cm la Valea Viseului si Grosii Tiblesului, 36 cm in Baia Borsa, 35 cm pe Valea Vaserului, 33 cm in Leordina, 32 cm in Poiana Borsa, 30 cm la Razoare, 27 cm la Targu Lapus, 20 cm la Sighetu Marmatiei, 18 cm la Ocna Sugatag, 17 cm in Baia Mare.
Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -5 grade la Vf. Iezer, 0 grade in Targu Lapus, Ocna Sugatag, Cavnic, si Borsa, 1 grad in Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Baia Sprie si Viseu de Sus.
Vremea ramane astazi calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros. Izolat se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie si trecator lapovita, la inceputul intervalului. La munte precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari indeosebi in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 7 grade, iar cele minime intre -2 si 2 grade. Pe arii restranse, in zonele joase, noaptea si dimineata se va semnala ceata.
Maine, 2 februarie a.c., prognoza meteorological prevede ca vremea va continua sa se incalzeasca fata de zilele precedente. Cerul va fi temporar noros. Izolat sunt posibile ploi slabe.Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare, iar la munte va fi tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 9 si 13 grade, iar cele minime intre 1 si 5 grade. Pe arii restranse, in zonele joase, noaptea si dimineata se va semnala ceata.

Articolul precedentPlenul CJ Maramureș s-a întrunit în prima ședință a anului 2019
Articolul următorMaramureșul a participat la Târgul de Turism Fitur