Vremea a fost in general inchisa si apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii relativ extinse, in prima parte, a zilei au cazut precipitatii mixte. La munte a nins. Cantitatea maxima de precipitatii inregisrata a fost de 5.0 l/mp, la Firiza. Vantul a suflat slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta de pana la 43 km/h, la Vf. Iezer.

Temperatura maxima a fost de 1 grad la Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei si 2 grade in Baia Mare si Tg. Lapus. Local, in zona montana inalta si izolat in zonele joase s-a semnalat ceata.
Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura aseara pana la 122 cm la Cavnic.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului avea valoarea de -4 grade la Sighetu Marmatiei, Targu Lapus si -3 grade la Ocna Sugatag si Baia Mare. Cel mai rece a fost in cursul noptii la Vf. Iezer si Petrova -6 grade.
Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe sectoarele de drumuri nationale din judet. Carosabilul este curat si umed pe toate sectoarele, Cerul este acoperit. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Gutai, dar si pe DN19, Dealul Huta-Certeze. Angajatii sectiei au intervenit cu 16 utilaje si au raspandit 74 tone material antiderapant si 600 litri clorura de calciu. Este in vigoare o avertizare de cod galben, in zona joasa a judetului nostru, de precipitatii mixte care favorizeaza depunerea poleiului.
Drumul judetean 83 A, Mara-Runcu ramane inchis temporar circulatiei rutiere.
Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor.
Nivelul si debitele cursurilor de apa din judet au fost in scadere usoara. Gheata este prezenta la malul raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova. Botiza, Mara, Cosau, Suciu si Cavnic. Exploatarea amenjarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.
Stratul de zapada masoara: 122 cm la Cavnic, 103 cm in Pasul Gutai, 102 cm la Firiza, 95 cm la Baiut, 74 cm la Coroieni, 67 cm la Luhei, 62 cm la Grosii Tiblesului, 55 cm pe Valea Viseului, 51 cm in Baia Borsa, 48 cm la Moisei si Poiana Borsa, 46 cm pe Valea Vaserului, Bistra si la Razoare, 45 cm la Targu Lapus, 44 cm la Suciu de Jos, 37 cm la Feresti, 35 cm la Mara si Vadu Izei, 34 cm la Vf. Iezer,24 cm la Ocna Sugatag, 23 cm in Baia Mare.
Vremea va fi astazi in judet usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros si temporar vor cadea precipitatii mixte, favorizand depunerea de polei. La munte vor predomina ninsorile si izolat cantitatile de apa vor depasi 10 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari temporare indeosebi in zona montana, iar pe crestele montane va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 3 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade. Izolat se va semnala ceata.
Maine, 25 ianuarie a.c., vremea se va mentine usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros si pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii mixte, favorizand depunerea de polei. La munte vor predomina ninsorile. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 4 grade, iar cele minime intre -4 si 0 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Articolul precedentElevii sunt liberi și vineri. Cursurile au fost suspendate pe 25 ianuarie
Articolul următorIonel Bogdan, președinte PNL Maramureș: ”PSD nu guvernează pentru români, iar acest lucru se simte deja în buzunarele noastre”