Vremea s-a racit accentuat fata de ziua precedenta, dar a fost mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari trecatoare de pana la 43 km/h in Baia Mare si la Vf. Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 6 grade la Baia Mare si 10 grade la Ocna Sugatag. Izolat s-a semnalat ceata.

Stratul de zapada este inca prezent pe arii relativ extinse si masura pana la 44 cm, la Baraj Firiza.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre 1 grad la Tg.Lapus si 2 grade in Baia Mare, Ocna Sugatag. Cel mai rece a fost la Cavnic, in Pasul Gutai si la Borsa, 0 grade.
Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este uscat pe DN1C si E58 si partial uscat pe restul sectoarelor. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe Dealul Hera, pe Dealul Stefanitei si in Pasul Prislop.
Angajatii sectiei au intervenit cu sapte utilaje si au imprastiat 15 tone sare pentru prevenirea si combaterea poleiului.
Nivelurile si debitele cursurilor de apa au fost usor variabile. Nu au fost probleme deosebite. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.
Stratul de zapada masoara: 86 cm la Cavnic, 70 cm la Baiut si Firiza, 67 cm in Pasul Gutai, 37 cm la Luhei, 36 cm la Ruscova, 30 cm la Coroieni, 28 cm la Vf. Iezer, 26 cm pe Valea Vaserului, 25 cm in Baia Borsa, 23 cm in Poiana Borsa, 18 cm la Targu Lapus, 4 cm la Sighetu Marmatiei, 3 cm la Ocna Sugatag.
Vremea va fi astazi in judet mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros si local va ploua. In zona montana inalta, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 8 grade, iar cele minime intre -1 si 2 grade. Izolat, in zonele joase, se va semnala ceata.
Maine, 6 februarie a.c.,vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, temporar noros in cursul zilei. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 6 grade, iar cele minime, in scadere, intre -7 si -4 grade. Izolat, in zonele joase, vor fi conditii de ceata.

Articolul precedentApel pentru salvarea unui monument istoric din Maramureș
Articolul următorŢigări de contrabandă, transportate cu snowmobilul