În intervalul 13 – 21 iulie a avut loc a V-a ediție a Festivalului Fotografic organizat de Global Photography Union (GPU) în Romania. GPU, înființată în anul 2007 este cea mai mare asociație de acest tip din lume, având membri în lumea întreagă. La ediția din acest an au participat 122 de persoane din 23 de țări, iar pe parcursul a trei zile, respectiv între 17 – 19 iunie, participanții au vizitat județul Maramureș. 


Prima zi pe meleagurile maramureșene a fost dedicată vizitei organizate la bisericile de lemn UNESCO, în timp ce joi, 18 iunie 2019, cursanții s-au deplasat la Vișeu de Sus. La plimbarea cu Mocănița, aceștia au fost însoțiți de Dan Carpov, șeful Biroului de Promovare Turistică, Serviciul Relații Publice și de Marius Mureșan, consilier în cadrul aceluiași birou din cadrul Consiliului Județean Maramureș. Ultima zi în Maramureș, respectiv vineri, 19 iulie, toți participanții au vizitat Muzeul Satului din Sighetu Marmației, unde a fost organizată o clacă de coasă. 

“Față de edițiile anterioare ale festivalului, ediția din România s-a bucurat de participarea cea mai numeroasă, iar participanții au reușit să surprindă fotografii inedite prin care Maramureșul va fi promovat în întreaga lume”, a declarat Flavian Săvescu – reprezentant GPU România. 


Claudio Calosi, vicepreședintele GPU s-a declarat încântat de alegerea locației pentru acest an. ”Am fost siguri că Maramureșul este un loc impresionant pentru fotografie. Este uimitor să vedem că participanții s-au declarat entuziasmați că au avut oportunitatea de a vedea aceste minunate meleaguri”.


Și Manolis Metzakis, președintele GPU a subliniat faptul că “fiecare zi a fost diferită din punct de vedere a frumuseților locurilor, iar traseul Mocăniței a fost minunat”.

Articolul precedentEugen Apjok rămâne cel mai tritrat antrenor al ultimilor 30 de ani
Articolul următorBINE DE ȘTIUT: Modificări în reglementările privind munca zilierilor