Voluntarele Laura Alexandra Ilieş  şi Ruxandra  Pintea din Baia Mare au reprezentat YMCA România la  conferinţa “Unleashing creativity for social good”, organizată de Chinese YMCA of Hong Kong.

Evenimentul  a adus împreună tineri din 17 țări din Asia, Europa şi America şi a avut loc în perioada 19-22 iulie a.c.

Tematica  evenimentului a fost inovarea socială şi importanța ei în dezvoltarea societății.

Pe parcursul celor patru zile tinerii au participat la mai multe seminarii şi prezentări susținute de invitați speciali precum Mun Ching Yap, directoarea executivă a fundației AirAsia, Simois Ng, directoarea de marketing Sony Hong Kong şi Carlos Sanvee, Secretar General al Alianţei Mondiale a YMCA.

Prin intermediul acestora, tinerii au fost informați despre diferite campanii de inovare socială şi au fost încurajați să aducă o schimbare la rândul lor, în propriile comunități.

Toti cei prezenţi au avut parte şi de  puțină “muncă de teren” în câteva centre sociale din Hong Kong.

Astfel, Ruxandra a vizitat împreună cu grupul ei, un centru pentru bătrâni unde a avut ocazia să discute atât cu beneficiarii cât şi cu personalul despre activitatea desfăşurată în centru, munca depusă şi experiența bătrânilor.

Laura a vizitat un centru de ajutor social pentru minorități unde a stat de vorbă cu o familie de emigranți din India.

Aceştia au vorbit despre greutățile pe care le întâmpină în viața de zi cu zi ca emigranți şi au făcut cumpărături la un supermarket împreună cu voluntarii si cu sprijinul YMCA.

 “A fost o experiență foarte diferită şi specială din punctul meu de vedere.

Am cunoscut persoane care provin din contexte sociale foarte diferite.

Acest lucru a făcut totul mai interesant, de la felul în care ne exprimăm opiniile până la obiceiurile la masă.

Invitații speciali m-au impresionat prin modul simplu dar puternic şi expresiv prin care au prezentat campaniile şi a fost foarte interesant să aflăm cât de bine se pot îmbina lucrurile în domeniul social cu business-ul.

Locația evenimentului a fost de asemenea foarte palpitantă pentru noi, Hong Kong fiind atât de “viu” şi diferit de tot ce am văzut în Europa.” a declarat voluntara Laura Ilieş, 17 ani, Baia Mare.

In perioada 4-8 august 2019, o delegaţie a YMCA România va participa la evenimentul global YMCA175 desfăşurat la Londra, o celebrare a celor 175 de ani de YMCA, unde peste 3000 de delegaţi din întreaga lume se vor conecta, îşi vor împărtăşi experienţele şi bunele practici , celebrând şi creind premisele pentru alţi 175 de ani de transformări pentru tinerii şi comunităţile din întreaga lume.

Din Baia Mare vor participa 9 tineri şi lideri seniori.

Articolul precedentBÂRSANA: S-a semnat contractul pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă
Articolul următorMinaur deschide la Turda seria amicalelor