Astăzi, in majoritatea zonelor, temperaturile vor scădea, asta însemnând că ajung aproape de normalul acestei perioade. Înnorările vor fi mai persistente în sud-vest, centru şi nord-est unde temporar va și ploua, în timp ce în partea de vest-nord-vest a țării, ploile vor fi izolate. În regiunile sud-estice vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, iar înnorările se vor accentua spre după-amiază, când local vor fi averse, pe arii restrânse însoţite de descãrcãri electrice şi izolat chiar de grindină.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. În zona montană, precipitaţiile vor fi mixte, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile. Pe spaţii mici, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantitaţi de precipitatii ceva mai insemnate, de peste 15-25 l/mp, cu probabilitate mai mare seara, în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 5-6 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 18-19 grade în sudul şi estul Munteniei şi în Dobrogea.

Vremea în Capitală și în restul țării

În București, după dimineața deosebit de caldă, 7-9 grade Celsius, maxima va fi mai scazută decât ieri, dar tot mai mare decât ar fi normal, 15-16 grade, la amiază. În primele ore ale zilei este înnorat trecător și e posibil să mai plouă slab, însă după-amiază înnorările se vor accentua și asteptăm averse, posibil moderate cantitativ şi însoţite de descărcări electrice – ploaie de vară.

Citeste continuarea pe realitatea.net.

 
Articolul precedentPeste 9.000 pachete țigări depistate la graniţa cu Ucraina
Articolul următorHoroscop 8 martie 2020. Zodia care sărbătoreşte Ziua Femeii luându-şi revanşa