În intervalul 18-20 decembrie, pompierii maramureșeni au intervenit pentru lichidarea a cinci incendii.

Pe lângă lichidarea incendiilor, pompierii au efectuat și misiuni de informare a populației, iar personalul S.M.U.R.D. a intervenit  pentru acordarea primului ajutor medical.

Sâmbătă, 19 decembrie pompierii băimăreni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință improvizată. Focul a distrus locuința  pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

Duminică, 20 decembrie, în Baia Sprie un coș de fum a fost cuprins de flăcări. Datorită intervenției prompte a pompierilor băimăreni a ars doar funinginea din coșul de evacuare. Militarii Pichetului Târgu Lăpuș au intervenit în Cufoaia, unde o anexă gospodărească a luat foc. Alături de pompierii militari au intervenit și pompierii voluntari.

Focul a distrus circa 5 metri pătrați de perete din lemn și aproximativ 50 kg de produse din carne. De asemenea, în urma incendiului s-au deteriorat și 10 metri pătrați de acoperiș. Tot duminică, pompierii băimăreni au lichidat un incendiu în urma căruia au ars circa 500 kg de deșeuri menajere. Garda de intervenție Borșa, alături de S.V.S.U. Moisei, a intervenit la Moisei unde un incendiu a izbucnit la o casă din lemn. Flăcările au distrus circa 40 metri pătrați din casa de lemn, diverse documente și aparatură electrocasnică.

Tot în acest weekend, pompierii din cadrul subunităților de intervenție au efectuat 11 misiuni de informare a populației cu privire la prevenirea infectării cu virusul SARS COV 2. Localitățile vizate au fost: Ariniș, Satulung, Rona de Jos, Sighetu Marmației, Valea Chioarului, Câmpulung la Tisa, Poienile Izei, Vișeu de Sus, Petrova, Oncești și Șieu.

Personalul S.M.U.R.D. Maramureș a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical, după cum urmează: S.M.U.R.D. Baia Mare 22 cazuri, Sighet 7, Cavnic 4, Fărcașa 4, Târgu Lăpuș 4, Șomcuta Mare 8, Borșa 2, Vișeu de Sus 4 și Bogdan Vodă 5 cazuri.

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentNoul Parlament se reunește în prima ședință – Alegerea președinților Camerei Deputaților și Senatului
Articolul următorPremierul interimar Nicolae Ciucă îi îndeamnă pe români să respecte regulile de sărbători: ”Este doar un gest simplu de resposabilitate”