Comisia Europeană a anunțat lista localităților câștigătoare ale apelului de proiecte din programul WiFi4EU. Pe această listă se află și comuna Bârsana din județul Maramureș, prin acest proiect Bârsana va primi cupon valoric pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

”Datorită programului WiFi4EU, comuna Bârsana va putea aduce conectivitatea mai aproape de cetățeni, permițându-le acestora să beneficieze pe deplin de nenumăratele oportunități oferite de digitalizare. Rețelele Wi-Fi vor fi ușor accesibile și vor utiliza echipamentele cele mai recente și de cea mai bună calitate disponibile, capabile să asigure o conectivitate de mare viteză utilizatorilor. Urmează să semnăm acordul de finanțare, selecția furnizorului de rețea wifi și confirmarea instalării. Vom avea cateva stații amplasate în spații publice care vor crea hotspot Wi-Fi în puncte cheie a comunei Bârsana, sa deservească o suprafață cât mai mare. 
Obținerea finanțării pentru instalarea stațiilor de internet în comuna noastră ne va ajuta în implementarea aplicației sub denumirea de Bârsana City Report. Astfel, datorită conectivității la rețeaua wifi, turiștii vor putea afla informații în timp real despre tot ce însemnă Bârsana, spații de cazare, atracții turistice, achiziționare produse, evenimente, știri, iar dumneavoastră veti avea oportunitatea să semnalați problemele cu care vă confruntați, la secțiunea PETIȚII, iar noi o sa venim în sprijinul dumneavoastră” a declarat Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Articolul precedentProtecția copilului, anchetă după clipul electoral PSD cu minori
Articolul următorDrum distrus și gospodării inundate