Vremea a fost mai rece decât normalul termic al perioadei și cerul a fost mai mult noros. În cursul zilei de ieri și aseară, pe arii relativ extinse, în județul Maramureș au căzut precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Cu totul izolat s-a semnalat burniță, iar la munte a nins.

Cantitatea maximă de apă căzută a fost de 3,1 l/mp la Suciu de Jos. Vântul a suflat în general slab, cu intensificări în zona montană înaltă de până la 61 km/h la Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 1 grad la Ocna Șugatag și 5 grade la Baia Mare. Spre sfârșitul intervalului, izolat s-a semnalat ceața. Stratul de zăpadă, prezent la munte, măsura până la 2 cm la Iezer.
În această dimineață, temperatura aerului era cuprinsă între -4 grade la Ocna Șugatag și 0 grade în Baia Mare și Sighetu Marmației.
Zăpadă frământată, cu grosimea cuprinsă între 0-1 cm, se găsește depusă pe carosabilul DN 18, în Pasul Prislop.
Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 11 utilaje și au împrăștiat 78 tone sare pe sectoarele drumuri naționale din județ, inclusiv pentru prevenirea și combaterea poleiului.
Îndeosebi spre seara și în cursul nopții, local, va ploua. La munte vor cădea precipitații mixte favorizând izolat producerea poleiului. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări temporare îndeosebi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 4 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Articolul precedentȘase situații de urgență pentru pompierii maramureșeni
Articolul următorMinisterul Sănătății a alocat bani pentru achiziționarea de aparatură medicală la Spitalul Municipal Sighet