Este ziua decisivă pentru Sorina Pintea. Fostul ministru al Sănătății a ajuns fața instanței de la Curtea de Apel București care decide dacă iese sau din arest. Acuzată de luare de mită, Pintea a contestat decizia prin care a fost trimisă în spatele gratiilor. 

Curtea de Apel Bucureşti judecă, vineri, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea faţă de decizia de arestare preventivă. Sorina Pintea a fost adusă singură, cu o autospecială a Poliţiei.

Fostul ministru nu avea cătuşe, potrivit unor recomandări medicale şi în urma scandalului din ultimele zile privind imaginile în care a fost dusă la medic încătuşată.

Polițiștii reacționează: Încătușarea Sorinei Pintea, legală

Polițiștii reacționează, după scandalul în care este criticat modul cum a fost tratată Sorina Pintea. Într-o postare pe o rețea de socializare, aceștia subliniază că „polițiștii nu sunt medici, nu emit păreri medicale, nu pun diagnostic și nu decid în afara legii”.

Ei explică faptul că regulamentul în baza căruia au transferat-o pe Pintea la spital spune că: nu se încătușează femeia gravidă, persoana în vârstă de peste 65 ani, persoana cu handicap locomotor, minorul cu vârsta sub 16 ani, persoana ale cărei afecțiuni medicale impun utilizarea tărgii sau căruciorului pentru deplasare, precum și în situații reprezentate de afecțiuni ale membrelor superioare din zona supusă încătușării la indicația medicului.

Articolul precedentÎn Sighetu Marmației va fi montat primul defibrilator dintr-un spațiu public
Articolul următorSorina Pintea va fi cercetată în libertate, sub control judiciar