Serviciul Public din cadrul Primăriei Baia Sprie a dat startul pregătirilor pentru Zilele Lacului Albastru. 
Aceste acțiuni vor demara sâmbătă 18 mai, când va avea loc Crosul Lacului Albastru, un concurs de trail running. Duminică 19 mai, este programat și un tur ghidat de mountain bike în Baia Sprie și împrejurimi, începând cu ora 12:00. Pentru cei care nu vin pe două roți, se pot închiria biciclete mountain bike în prealabil la RockOn Bike Baia Sprie.

În perimetrul Lacului Albastru accesul cu mașini și vehicule motorizate este strict interzis iar camparea corturilor se va face în zona Lacului Albastru.

Lacul Albastru din Baia Sprie este unic în lume şi în fiecare an, în luna mai iubitorii lui se adună pentru un final de săptămână deosebit.

Despre Lacul Albastru

Lacul Albastru – Baia Sprie – Maramureș este unicat în Europa datorită felului în care s-a format și datorită unei proprietăți pe care acesta o are, și anume că-și schimbă culoarea în funcție de anotimp (poziția soarelui, temperatura apei). Primăvara  lacul are culoarea albastru deschis și albastru închis, vara are culoarea verde închis și uneori cu reflexe de smarald, iar toamna acesta devine verde închis și uneori maro, încă nimeni nu a dat o explicație științifică exactă pentru aceste schimbari. Cert este că este unul din cele mai frumoase lacuri, care a atras mii de turiști în zonă. 

Articolul precedentMaramureşenii vor vota în peste 400 de secţii de votare
Articolul următorPercheziții în mai multe județe din România. Sute de persoane sunt implicate iar 30 de tone de pește, impropriu consumului, confiscat