Evenimentul ”Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș” ajunge în acest an la a V-a ediție şi  va avea loc în intervalul 17 – 19 mai 2019. Manifestarea îşi propune antrenarea unor largi segmente ale populației la viața comunitară, concentrând atenția asupra valorilor reprezentative, precum și oferirea unor zile de destindere și voie bună prin realizarea unui program cultural-artistic care să satisfacă toate categoriile de vârstă.

Organizarea acestor evenimente reprezintă un proiect care își propune să pună în valoare meșteșugurile transmise de la strămoși, frumusețea portului popular, dansul și cântecul din Maramureș ne-au informat reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş.

”Vom oferi distincții și titluri onorifice unor personalități care fac cinste județului nostru, dar am hotărât, împreună cu colegii din aparatul de specialitate, să limităm numărul la 25 de persoane pentru fiecare categorie premiată. Atât la Gala Ambasadorilor, cât și la acțiunea Cinstea Maramureșului vom avea câteva domenii de activitate pentru care vom acorda aceste titluri. O altă premieră la această ediție este aceea că, la partea de invitați ai delegațiilor străine vom extinde participarea și îi vom avea alături de noi și pe maramureșenii din cele zece localități aflate în dreapta Tisei. Lansăm invitația de participare către toate celelalte regiuni înfrățite, iar din agenda de acțiuni nu va lipsi Bun de Maramureș, unde invităm autoritățile locale și administrațiile publice să ni se alăture a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș.

În ceea ce privește parada populară de deschidere, care va avea loc în 17 mai, vor fi prezenţi tinerii de la Tânjaua de pe Mara. Este vorba despre acea defilare a feciorilor care va fi realizată, pentru a promova tradiția și cultura populară a judeţului.

Articolul precedentÎncepe „Operaţiunea CUTIA”
Articolul următor„Operaţiunea CUTIA” în liceele din Maramureş