Reprezentantii Asociatiei Elevilor au demarat astazi  „Operaţiunea CUTIA” in liceele din Maramureş. Acţiunea care are la bază sloganul „Un elev informat, este un elev puternic! îşi propune să îi ajute pe elevi, să îşi cunoască drepturile şi totodată să facă publice problemele din şcoli, în mod anonim. Prima oprire din cadrul Operațiunii CUTIA are loc la Colegiul Național „Vasile Lucaciu”.

Cutia unde se strâng întrebările se află începând de astazi 8 aprilie şi până miercuri, 10 aprilie în corpul B al liceului, lângă intrarea în sala festivă.
Reprezentanți ai Asociației Elevilor din Maramureș vor trece prin fiecare clasă pentru a împărți flyere și pentru a oferi instrucțiuni pentru completarea și depunerea acestora.
Flyerele sunt anonime, deci elevii pot adresa orice întrebări legate de drepturile și obligațiile lor.

La aceste întrebări Asociaţia Elevilor Maramureş va răspunde miercuri, 17 aprilie, în cadrul unei consultări publice care se va desfășura în sala festivă a liceului.
După colectarea întrebărilor, vor fi extrase 20 de flyere. Cei 20 de elevi norocoși vor beneficia de locuri la evenimente precum trainninguri de leadership, antreprenoriat si de dezvoltare personală.
Adunarea Generală a Asociației Elevilor din Maramureș va dezbate problemele elevilor și se vor căuta  noi idei pentru proiecte viitoare.

Articolul precedent”Informare acasă! Siguranță în lume!”
Articolul următor”Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș” ajunge în acest an la a V-a ediție