Așa cum era de așteptat jocurile cu C.S.A.Steaua București indiferent de competiția sau miza lor rămân la fel de fermecătoare, ele fiind deschise oricărui rezultat.

Primul mitan a stat mai tot timpul sub semnul echilibrului, miza jocului aducând în unele momente presiune în plus în mentalul unora dintre ei. Dovadă și numărul mare de avertismente arătate de centralul Vlad Iordăchescu.

De la deținătoarea trofeului au fost avertizați un număr de trei zimbri, primii doi din pachetul de înaintare, Feofaaki Holoia și Silviu Suciu respectiv Sikuea Taliauli (jucător de pe linia de treisferturi). De la bucureșteni au fost eliminați temporar pilierul Vlad Bădălicescu în speță aripa dreaptă Robert Neagu.
Primii care deschid scorul sunt băimărenii, cel mai eficient marcator al stagiunii trecute, uvertura fijiană Taniela Maravunawasawasa, deschizând balul cu o lovitură de pedeapsă. Pe fondul superiorității numerice steliștii preiau în minutul 16 pentru prima oară conducerea. Cu un om în minus același Maravunawasawasa își readuce coechipierii în avantaj , scor 6-5 minutul 24.

În ultimele zece minute ale primei reprize, oaspeții revin pentru a doua oară în avantaj, fostul jucător al zimbrilor actualmente căpitan de echipă Viorel Lucaci semnând al doilea eseu al finalistei stagiunii trecute. De remarcat aici evoluția impecabilă a cuplului de flankeri Kuselo Moyake – Viorel Lucaci (ambii foști componenți ai C.S.M.Știința Baia Mare). Ultimele secevențe ale primei părți o readuc pe C.S.M.Știința în avantaj grație unui eseu de penalizare. Scorul după primele 40 de minute de joc avea să fie însă unul fragil, C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.A.Steaua București 13-12.
Profitând de eliminarea temporară a aripii dreapta Robert Neagu, băieții cuplului Mario Alejandro Canale – Paul Rusu, reușesc să se distanțeze mai întâi la 8 puncte minutele 43 și 60 respectiv la 10 cu 13 minute înainte de finalul jocului. Inexplicabil în ultimele 10 minute de joc zimbri cedează inițiativa. Mai mult în minutul 75 fundașul de 22 de ani Ionel Melinte avea să întoarcă rezultatul, uvertura de doar 24 de ani Daniel Plai fiind cel ce avea să arunce zarurile. Rezultat final C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.A.Steaua București 28-32.
Este pentru prima oară de la înființarea acestei competiții, când C.S.M.Știința Baia Mare ratează să joace finala mare, având la activ două titluri edițiile (2016 și 2017), plus o finală de Cupa Regelui jucată în ediția inaugurală (2015).

Articolul precedentCupa Romaniei debutează în 26 august
Articolul următorPompierii militari maramureșeni au lucrat la foc continuu în ultimele zile