Începând din acest an, data de 17 septembrie a fost declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Și Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a ales să marcheze această zi prin iluminarea clădirii instituției în portocaliu, culoare desemnată de Organizația Mondială a Sănătății ca simbol al acestui eveniment.

Mai mult, reprezentanții unității sanitare au decis ca azi, 17 septembrie 2019, de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, să poarte o concardă portocalie în timp ce discută deschis cu bolnavii despre ce înseamnă ”siguranța pacienților”. La primele ore ale ale dimineții, asistenții și medicii șefi s-au întâlnit în ședință pentru a stabili programul întregii zile, dar și pentru a asculta mesajele transmise de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).


Campania Ziua Mondială a Siguranței Pacientului este organizată pentru prima dată în România și are ca temă “Îngrijirile medicale în condiții de siguranță”. Scopul acestei campanii este acela de a conștientiza profesioniștii din domeniul furnizării serviciilor de sănătate, dar și pacienții, despre importanța îngrijirilor medicale de calitate și în condiții de siguranță, prin utilizarea corectă de către reprezentanții sistemului medical a tehnologiilor și instrumentelor, în vederea realizării unui act medical sigur și cu efecte secundare reduse, dar și informarea pacienților și aparținătorilor asupra importanței implicării eficiente în îngrijirea lor în cursul terapiei.

Articolul precedentCaz șocant în Maramureș. Un bărbat din Ieud a fost incendiat de soție
Articolul următorFără mobil când conduceți! Urmează SANCȚIUNI DURE