Ziua Națională a României, în anul Centenarului Marii Uniri, a fost sărbătorită în Sighetu Marmației printr-o serie de evenimente la care au luat parte sigheteni de toate vârstele, de la copii, până la vârstnici, dar şi oficialități locale și județene. 

Solemntățile de 1 decembrie au debutat ca în fiecare an la Bustul Acad. Dr. Ioan Mihalyi de Apșa  cu intonarea imnului de stat al României și slujba religioasă dedicată eroilor patriei. Anul acesta primarul municipiului Sighetu Marmației a lipsit de la manifestările dedicate Zilei Naționale a României fiind plecat la Alba Iulia,  însă viceprimarul Ildiko Bereș le-a transmis un mesaj sighetenilor și tuturor românilor.

 

”De Ziua Națională, în numele Primăriei și al Consiliului Local Sighet doresc să vă transmit un călduros La mulți ani și urări sincere de sănătate, bunăstare și bucurii. În numele formațiunii pe care o reprezint și în numele meu personal, de 1 decembrie vă transmit sărbători fericite cu dorința de a fi mai înțelegători unii cu alții, să depunem eforturi pentru a crea o Românie trainică, viabilă pentru toți cetățenii ei. Să muncim împreună pentru a exista un dialog permanent, să dispară ura pentru totdeauana. La mulți ani România, la mulți ani români!”, a spus viceprimarul municipiului Sighetu Marmației, Ildiko Bereș.

A urmat apoi un recital de cântece didicat Marii Uniri și depunerea de coroane. Cei prezenți au făcut și o horă a unirii.

 

Manifestările au continuat la Casa muzeu Dr. Ioan Mihalyi de Apșa unde s-au desfășurat câteva activități.
Articolul precedentZiua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA se celebrează la 1 decembrie
Articolul următorTricolorul, pe Pietrosul Rodnei, la altitudinea de 2.303 metri