Ziua Pompierilor din România a fost celebrată astăzi și în Baia Mare. Momentul a fost marcat printr-un ceremonial militar, care s-a desfășurat la sediul I.S.U. Maramureș. La festivitate au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean, primăriei, șefi și comandanți ai unităților aparținând Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, cadre active și în rezervă ale inspectoratului.

În cadrul ceremoniei au fost avansați în gradul următor 1 ofițer și 5 subofițeri, s-au acordat diplome de merit și a fost depusă o coroană de flori la statuia eroului pompier- căpitan Pavel Zăgănescu.

Elevii Școlii Gimnaziale “Octavian Goga”din Baia Mare au depus flori la statuia lui Gheorghe Pop de Băsești, fruntașul Marii Uniri, al cărui nume îl poartă unitatea și la statuia căpitanului Pavel Zăgănescu.  După defilarea detașamentului de onoare compus din cadre ISU Maramureș și după onorul prezentat de Fanfara Municipală Baia Mare, militarii Detașamentului ” Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare au desfășurat exerciții demonstrative în curtea subunității, aplaudați de copiii și elevii prezenți, pentru că 13 septembrie a fost și o “zi a porților deschise”, dedicată celor mici, care au avut ocazia de a vedea, de aproape, tehnica de luptă nouă a pompierilor maramureșeni.

Articolul precedentNoi medalii pentru Clubul Ştiinţa Electro Sistem, la orientare
Articolul următorAntrenament de căutare și salvare a persoanelor a căror viață este pusă în pericol în mediul montan