Jandarmii maramureșeni alături de colegii lor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Suceava si Bistrița-Năsăud, instructori de la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș și personalul din cardul Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I. au desfășurat un antrenament referitor la activitățile de căutare și salvare a persoanelor a căror viață este pusă în pericol în mediul montan. 

Tema acestui antrenament comun a fost coordonarea și executarea activităților specifice căutării şi salvării persoanelor rătăcite la sol şi din aer, în zone montane, greu accesibile sau inaccesibile la sol. Participarea la activitatea de evacuare a persoanelor la cea mai apropiată unitate medicală cu suport aerian din partea Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I.

”Ne pregătim în permanență pentru a face  față situațiilor care apar în acest domeniu. Pentru acest lucru am invitat colegi de la Inspectoratul de Jandrami Județean Bistrița Năsăud, IJJ Suceava, Centrul Montan Sinaia, Gruparea de Jandrmi Mobilă Cluj Napoca și bineînțeles jandarmii montani maramureșeni și structura antiteroristă de la nivelul Inspectoratului Teritorial de Jandarmi. Împreună am desfășurat un stagiu de pregătire în acest domeniu fiind sprijiniți pe parcursul celor trei zile de Inspectoratul General de Aviație care a venit cu suportul aerian, un elicopter și 7 instructori și piloți care au fost alături de noi pentru a avea noi deprinderi în ceea ce privește solicitarea și folosirea suportului aerian în căutarea și salvarea persoanelor aflate în dificultate în mediul montan”, a declarat Petru Marcel Florișteanu, inspector şef IJJ Maramureş.

Scopul antrenamentului a fost pregătirea comună a personalului din structurile cu atribuţii în domeniul montan în vederea asigurării creşterii gradului de siguranţă a turiştilor în zona montană şi îmbunătăţirea capacităţii de răspuns la evenimentele sesizate prin S.N.U.A.U. 112 provenite din zonele montane greu accesibile.

Articolul precedentZiua Pompierilor din România a fost celebrată astăzi și în Maramureș
Articolul următorCS Minaur sparge gheața și obține prima victorie a sezonului