Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, dar și în urma unei percheziții domiciliare, cantitatea totală de 34.138 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 400.000 lei.
Astfel, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre localitatea Piatra, mai multe colete voluminoase.


În momentul în care bărbații au văzut echipajul poliției de frontieră, au abandonat coletele și au fugit spre linia de frontieră, întorcându-se pe teritoriul statului vecin. La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 60 de colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 29.780 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a precizat Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.
De asemenea, în baza unui mandat emis de Judecătoria Vișeu de Sus, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vișeului – ITPF Sighetu Marmației au efectuat o percheziție la un imobil de pe raza localității Valea Vișeului. În urma percheziției efectuate, polițiștii de frontieră au identificat în curtea imobilului care aparține unei femei, cetăţean român în vârstă de 46 de ani, mai multe colete cu țigări ascunse într-o anexă.
În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 1.380 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 16.150 de lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.
Tot în zona Valea Vișeului, lucrători din cadrul aceluiași sector, aflaţi în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au descoperit în apropierea frontierei de stat alte şase colete. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.978 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 34.800 lei.

Articolul precedentŞcoala Altfel – elevii au fost martorii eliminării poluanților din apa uzată
Articolul următorCondiții pentru organizarea punctelor temporare de sacrificare