Ieri a fost semnat contractul de finanțare în sumă de 3,1 milioane de lei și al ordinului de lucrări pentru bazinul descoperit de înot din cadrul Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare, lucrările urmând să fie finalizate până în luna decembrie. 

Bazinul descoperit de înot din cadrul Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană” este un obiectiv cu o importanță deosebită pentru sportul local și național, dar și pentru băimăreni, fiind singurul bazin de acest fel din municipiul reședință de județ.

 ”Investiția de 3.100.000 de lei a fost aprobată după numeroasele demersuri pe care le-am făcut în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, pentru că maramureșenii merită o astfel de investiție, iar sportivii care își doresc performanță au nevoie de o bază de pregătire la standarde europene. Acesta reprezintă doar un prim pas spre normalitate, respectiv către o bază sportivă performantă, adecvată pregătirii sportivilor de performanță. Ne-am fi dorit ca această investiție să fie accelerată, pentru ca băimărenii care așteaptă de mai bine de șapte ani această investiție să se poată bucura de o oază de răcoare în mijlocul orașului”, a precizat secretarul de stat în cadrul MTS Cosmin Butuza.

Potrivit oficialilor, această investiție va pune municipiul Baia Mare pe harta competițiilor naționale și internaționale. Maramureșeanul Cosmin Butuza a subliniat faptul că a avut deja câteva discuții cu Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, care și-a arătat disponibilitatea în ceea ce privește o colaborare cu Complexul Sportiv Național pentru găzduirea unor competiții de talie internațională.

Articolul precedentA început reabilitarea DJ 182 B între Șomcuta Mare, Mireșu Mare și Remeți pe Someș
Articolul următorPERFORMANȚĂ: Trei sighetence au urcat pe podium la Campionatul național de șah pe echipe de la Iași