În perioada 08 iulie – 02 august 33 de studenţi ai Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti efectuează stagiul de practică la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Este vorba de 12 fete şi 21 de băieţi, studenţi în anii I, II şi III la Facultatea de Poliție – specializarea ordine și siguranță publică, respectiv Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza”.

”Timp de o lună, în funcţie de specializările acestora, studenţii îşi vor desfăşura activitatea la diferite servicii şi compartimente din cadrul inspectoratului respectiv ordine şi siguranţă publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, poliţie rutieră, criminalistică şi Compartimentul Juridic precum şi la subunităţile de poliţie Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Borşa. Ieri, 08 iulie, în prima zi de practică, aceştia au fost întâmpinaţi atât de conducerea unităţii cât şi de reprezentanţii câtorva servicii care le-au prezentat studenţilor activităţile pe care urmează să le desfăşoare şi le-au făcut precizări cu privire la conduita pe care trebuie să o adopte în această perioadă. Studenţii sunt repartizaţi, pe perioada practicii, în supravegherea unor tutori profesionali, poliţişti cu exeprienţă, care au rolul de a îndruma activitatea viitorilor poliţist”, au declarat reprezentanții IPJ Maramureș.

De asemenea, pe perioada stagiului de practică, studenții vor fi integrați în activitățile de pregătire desfășurate la nivel local în domeniul tacticii şi intervenţiei poliţieneşti.

Articolul precedentReprezentanți ai județului Maramureș – vizită în Lituania
Articolul următor( FOTO) Doi ucraineni depistaţi cu peste 12.000 de pachete cu ţigări de contrabandă