Guvernul României a aprobat azi, 7 noiembrie 2018, schema de ajutor de stat pentru investiția Universal Alloy Corporation din Tăuții Măgherăuș, lângă Aeroportul Internațional Maramureș. Investiția totală va fi de aproximativ 130 de milioane de euro, iar Statul Român va contribui efectiv cu 37,5 de milioane de euro. Trebuie specificat faptul că este cea mai mare investiție privată aprobată de către Guvernul României.

Universal Alloy Corporation Europe, o companie americană care desfăşoară deja afaceri în Maramureş intenţionează să se dezvolte, pregătind o nouă investiție substanțială într-un centru pentru producţia de componente pentru aeronave. Prin această infuzie de capital, compania va oferi aproape 2000 de noi locuri de muncă în Maramureș, fiind gândită și o cale de rulare care va face legătura între curtea noii unităţi de producţie şi Aeroportul Internaţional Maramureş. Universal Alloy Corporation Europe are în prezent lângă Baia Mare o secţie de producţie profile şi semifabricate din aluminiu care sunt utilizate de toţi marii producători de aeronave din lume.

Societatea a achiziţionat o suprafaţă totală de 40 hectare de teren în imediata vecinătate a aeroportului şi este în curs de realizare o nouă investiţie care va crea aproape 2000 de noi locuri de muncă și va cuprinde un centru de design componente şi structuri aeronave, un centru de training şi hale de producţie pe partea de prelucrare titaniu/aluminiu, în care se vor realiza subansamble mari de aeronave, care vor necesita transport aerian cu aeronave cargo speciale. Prin această investiţie, Maramureşul şi România vor figura pe harta mondială a liderilor unei industrii elitiste: industria aeronautică.

Despre acest ajutor de stat extrem de important acordat județului Maramureș de Guvernul României, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că este cea mai mare investiție privată aprobată de guvern și a subliniat faptul că este mândru că această finanțare vine în Maramureș.

” Statul Român va contribui efectiv cu aproape 40 de milioane de euro. Vorbim despre cea mai mare investiție privată aprobată de către Guvernul României și sunt mândru ca se va face în Maramureș. Vreau să mulțumesc public președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pentru sprijinul constant acordat acestui proiect încă din anul 2017 și apoi ministrului Eugen Teodorovici pentru implicarea directă. Am avut în acest an, în calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș, alături de reprezentanții UAC, întâlniri succesive la București cu reprezentanții Guvernului pentru depășirea tuturor obstacolelor și putem spune azi, cu mândrie: Da! Se poate! Cu profesionalism și răbdare, în Maramureș lucrurile se schimbă în bine. Întreaga zonă de lângă investiția UAC și Aeroportul Internațional Maramureș va deveni, încet, polul de dezvoltare economică a județului”, a arătat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Articolul precedentAu pretins că efectuează reparaţii la instalaţiile sanitare şi au sustras o sumă de bani
Articolul următorWorkshop pentru elevii din Sighetu Marmației privind tehinca de realizare a porților maramureșene